Beeld Over RMC Friesland Noord

Wat doet RMC Friesland Noord

​De RMC regio Friesland Noord bestaat uit de gemeenten Ameland, Dantumadiel, Harlingen, Leeuwarden, Noardeast Fryslân, Schiermonnikoog, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke.
RMC Friesland Noord zet zich in om schoolverzuim tegen te gaan en voortijdig schoolverlaten te voorkomen. Heb je hierbij ondersteuning nodig? Dan zijn we er voor jou!

Ben je een voortijdig schoolverlater? Zit je er over te denken om te stoppen met school? Ben je al een tijd niet meer naar school geweest omdat je thuis andere verplichtingen hebt? Of gaat het je om persoonlijke redenen niet lukken om jouw opleiding af te maken? Dan zijn wij van de RMC er voor je.

In een gesprek kun je samen met één van onze trajectbegeleiders kijken naar jouw mogelijkheden en wensen voor een opleiding. We werken hiervoor samen met de scholen. Ga je toch liever aan het werk of wil je leren en werken combineren? Dan kunnen we je ook verder helpen.

RMC Friesland Noord neemt na de uitschrijving van school, contact met jou op en onderzoekt jouw situatie. De RMC neemt hierin ook mee of je alsnog terug zou kunnen naar school en probeert jou hierbij te helpen. Je blijft bij de RMC in beeld totdat je 23 jaar wordt of alsnog een startkwalificatie haalt.

Wanneer kan de RMC jou helpen?

  • Je bent jonger dan 23 jaar en hebt geen startkwalificatie.
  • Je kan op dit moment geen opleiding volgen. Dit kan verschillende redenen hebben.
  • Je wilt aan het werk of een werken/leren traject volgen.
  • Je wilt overstappen naar een andere opleiding en komt er met school niet uit?
  • Het lukt je niet om een schoolkeuze te maken en komt er met school niet uit of je hebt of je hebt hulp nodig bij andere problemen.

Ik heb een vraag

Hoe kan ik in contact komen en/of hulp krijgen bij  problemen? Wie moet ik hebben? Kan ik een mail sturen of bellen?

Ik loop vast

Hoe kan ik in contact komen en/of hulp krijgen bij bovenstaande problemen? Wie moet ik hebben? Kan ik een mail sturen of ...?

Wat kan de RMC voor jou betekenen?

  • Bemiddelen, waar nodig, tussen jou en school.
  • Ondersteunen bij het vinden van een passende opleiding.
  • Ondersteunen bij het vinden van een baan (gesubsidieerd) of werken/leren traject.
  • Ondersteunen bij het organiseren van een zorgtraject/dagbesteding.

neem contact op