Maatschappelijke diensttijd ‘Zoek het uit!’

25 nov 2021

Start nieuwe groep op 6 december

Op6 December start alweer de 9e groep metde Maatschappelijke Diensttijd MDT ‘Zoek het uit!’. MDT is voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar uit heel Friesland, die nu niet naar school gaan of niet aan het werk zijn.

 

Aanmelden voor de nieuwe groep kan nog steeds! 

Tijdens MDT ‘Zoek het uit!’ ga je op ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. Ben je tussen de 16 en 27 jaar, ga je nu even niet naar school, heb je een tussenjaar of zoek je een baan? Dan is MDT ‘Zoek het uit!’ misschien iets voor jou! Bij ons ga je samen met andere jongeren aan de slag met keuzes maken voor je eigen toekomst, ga je je talenten ontdekken en deze verder ontwikkelen en ontmoet je allemaal nieuwe mensen die je anders misschien niet tegen zou komen. Denk hierbij aan de directeur van een bedrijf, de wethouder van de gemeente, een ondernemer maar zeker ook jongeren van jouw leeftijd. 

 

Lute (17):

MDT betekent voor mij dat ik productiever ben en dat mijn toekomst duidelijker wordt voor mij. Ik heb in het gesprek over talenten en de workshops meer kennis en inzichten over mezelf gekregen. Het bedrijfsbezoek aan de scheepswerf was heel interessant om te zien hoe zoiets gaat bij een bedrijf.

 

Brian (23):

Door MDT ben ik actiever. De workshop plannen heeft mij geleerd dat ik door goed plannen dingen afmaak en daardoor heb ik minder stress.

 

Het traject MDT ‘Zoek het Uit!’

MDT ‘Zoek het uit!’ duurt 4 tot 6 maanden, is 3 dagen per week, samen met een groep van max. 15 jongeren.

Dit bestaat uit 1 groepsdag per week (waar alle groepen samenkomen) met zelf te kiezen workshops en sprekers en het werken aan je eigen doelen. En daarnaast 2 dagen per week waarbij de keus is uit: 

1. Naar een MDT-plek bij een of meerdere bedrijven. 

2. MDT-acties bij (vrijwilligers)organisaties. 

3. Het onderzoeken/ontdekken van bedrijven en opleidingen en in gesprek gaan met deze mensen. 

4. Coaching op specifieke punten, bijvoorbeeld leren solliciteren. 

 

Meer informatie?

Bezoek onze website www.mdt.frl/zoekhetuit of Instagram @mdt_zoekhetuit